firdees

dulu Firdee.Net

Kata-kata indah

“tidak semua orang dapat apa yang dihajatkan dengan mudah. dengan bersabar, jika kamu dapat apa yang dihajatkan itu kelak rasanya lebih manis kerana pastinya kamu kan menghargainya sepenuh hatimu.”

“Sejauh mana kegagalan itu dihadapi dengan penuh kesyukuran, sejauh itu lah ia menjadi wadah untuk menghadapi kejayaan yang akan datang.”

“ada hikmah atas semua yang jadi. Allah takkan jadikan sesuatu itu dengan sia-sia. Allah juga hendak menguji sebenarnya. sabar adalah jalan yang terbaik kerana diberi-Nya dahulu kepayahan sebelum diberi-Nya kesenangan. insyaAllah”

“kurangkanlah bahagiamu, berilah lebihnya pada dia. Bahagia dia, pasti bahagia kamu tadi kan bertambah”

“hidup ini entah sampai bila. mati itu bila-bila masa. oleh itu, jadilah yang terbaik untuk waktu hidupmu dan selepas matimu.”

“CINTA membuatkan pasanganmu mengurangkan bahagianya bagi melebihkan bahagiamu.”

“hargailah dan cintailah dia sementara masih didepan mata.”

“Kata-kata cinta terucap indah, Mengalir berzikir di kidung doaku, Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku.”

“Tercipta engkau dari rusuk lelaki, Bukan dari kaki untuk dialasi, Bukan dari kepala untuk dijunjung, Tapi dekat dibahu untuk dilindung, Dekat jua di hati untuk dikasihi.”

“di dalam CINTA tiada istilah berkira kerna kita kan berkongsi walau sekecil2 perkara.”

“orang yang paling kuat adalah orang yang dapat mengawal kemarahannya.”

“jika kamu ingin mencari keredhaan ALLAH, carilah keredhaan IBU kamu.”

“wahai wanita, bukan mudah si lelaki ingin merendahkan ego mereka hanya kerana ingin melihat wanita yang dicintainya sentiasa bahagia. Jadi, hargailah si lelaki itu.”

“CINTA membuatkan kamu melakukan apa saja yang terdaya untuk membantu si dia mencapai apa jua yang diimpikannya.”

“cinta itu perlu waktu, memerlukan proses memberi dan menerima, tertawa dan menangis.”

“Hidup tanpa cinta seperti pohon tanpa bunga atau buah.”

“oh Tuhan seandainya telah Kau catatkan, dia milikku tercipta untuk diriku, satu kan lah hatinya dengan hati ku, titipkan lah kebahagiaan.”

“if I could find the words to touch you deep inside.”

“Sesungguhnya kasih sayang Allah itu mendahului kemurkaan-Nya.”

“Wahai lelaki,perempuan yg setia jgnlah kau siakan setianya,jika disiakan hancurlah jiwanya remuklah perasaannya.wahai lelaki,tidakkah kau tahu mbunuh perasaan itu lebih dahsyat sakitnya dr kau bunuh jasadnya.jasad kau bunuh dia kan mati tapi perasaan kau bunuh dia kan merana seumur hidupnya.”

“bertemu denganmu adalah takdir, berteman denganmu adalah pilihan, tetapi jatuh cinta denganmu adalah sesuatu yang diluar kawalanku.”

“biar pahit itu pergi agar manis datang mengisi, biar kecewa itu berlalu agar gembira datang bertamu, biar gelisah itu lenyap jangan sesekali semangat lenyap, biar derita muncul menyapa agar kekuatan diri dapat dijana.”

“Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah..k…erana si soleh dan si solehah adalah insan biasa. Perkahwinan adalah sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI.”

“Ku tutup mataku kerna mungkin ku kan nampak wajahmu. Ku diamkan mulutku kerna mungkin ku kan dengar suaramu. Namun, tidak dapat tutup hatiku kerna ku sayang kamu.”

“jika kamu suka dan sayangkan seseorang, biarlah dia bebas. jika dia kembali padamu dia memang ditakdirkan untukmu. jika dia tidak kembali padamu maka dia tidak ditakdirkan untukmu.”

“kegembiraannya kegembiraanku juga. sedihnya sedihku juga.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: