firdees

dulu Firdee.Net

Snaptu, Facebook di mana saja :)

Pernah dengar nama “Snaptu“? Haa… kat sini saya nak kongsikan satu aplikasi percuma yang boleh kita semua gunakan sebagai penghubung kita dengan dunia muka buku (facebook) wlau dimana saja kita berada. Asalkan di tempat anda punya line henfon pasti snaptu dapat anda gunakan.

Sudah bebarapa bulan saya menggunakan aplikasi ini dan setakat ini saya sangat berpuas hati dari segi prestasi dan juga antaramukanya. Untuk anda yang baru pertama kali menggunakan aplikasi ini mungkin akan agak sedikit pening dengan cara-cara untuk menggunakannya. Tapi rasanya aplikasi ini tidak akan membuat anda tidak mahu menggunakannya langsung🙂.

Jika kawasan anda punya line 3G memang laju aje aplikasi ni loading tapi untuk kawasan yang hanya punya line henfon biasa ia lambat sikit la tapi masih boleh mengakses Facebook dengan suka hati🙂.

Bagaimana anda nak pasang aplikasi ini di henfon anda? Caranya mudah saja. Buka browser di henfon anda dan tapi alamat http://m.snaptu.com dan tekan butang download yang terpapar di skin henfon anda. Selepas itu daftar Facebook anda di snaptu dan boleh terus ke laman Facebook anda.

Sebenarnya aplikasi ini bukan saja menyediakan perkhidmatan untuk akses ke Facebook saja tetapi dengan aplikasi ini anda juga boleh akses ke akaun seperti Twitter dan Picasa. Banyak lagi kemudahan yang anda boleh gunakan melalui snaptu ni. Anda hanya perlu explore saja🙂.

3 responses to “Snaptu, Facebook di mana saja :)

  1. Tweets that mention Snaptu, Facebook di mana saja :) -- Topsy.com April 14, 2010 at 1:46 am

    […] This post was mentioned on Twitter by Firdaus Alias. Firdaus Alias said: New blog post: Snaptu, Facebook di mana saja🙂 http://www.firdee.net/2010/04/12/snaptu-facebook-di-mana-saja/ […]

  2. Rjuna May 4, 2010 at 5:12 pm

    Apsal lama dah tak update?, twitter pon jarang nampak dah, kat facebook je la sikitadakah ko sedang angau bercinta Firdee?.-= Terkini di blog Rjuna: Kenali Handphone cap ayam =-.

  3. firdee May 5, 2010 at 11:25 pm

    @Rjuna, telahan kamu memang tepat…diri ini sedang dlm mode angau…hehehe…maaf kerna tiada apa utk ko baca di sini…insyaAllah kan ku cuba kembali menatip di sini…doakan update terbaru nnt adalah berita gembira kesinambungan dari mode angau ini…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: