firdees

dulu Firdee.Net

Sebulan yang sibuk di HoSHAS Temerloh

Lama betul blog ni terbiar. Sebulan job di HoSHAS bukannya saya balik tak buka internet. Setiap malam bila balik pasti internet yang saya cari dulu. Tapi, mood untuk mengemaskini blog takde. Blank aje otak ni.

Sudah masuk tahun ke tiga saya dengan ITServices, job di HoSHAS ni lah job yang paling memenatkan kerana perlu memasang lebih 500 pc dan perlu ke tempat yang sama setiap hari. Pelbagai pengalaman pahit, manis, masam, masin yang saya dapat di sini.

Pengalaman menarik saya di HoSHAS:

  1. Dapat masuk Wad Kenanga 9. Dapat jumpa golongan manusia yang selama ini hanya saya saksikan di TV saja tapi kali ini LIVE depan mata.
  2. Baru perasan dokter-dokter sekarang ni lawa-lawa dan comel-comel belaka ^^. Antara dokter-dokter ni yang saya terserempak ialah Dokter Sarah. Dia memang cantik dan kiut orangnya ^^.
  3. Berhadapan dengan sebilangan insan-insan yang saya kategorikan agak “kerek”. Saya tahu saya cuma si pemasang pc saja yg hanya punya diploma tapi tidak salah jika saling menghormati. Tidak perlu berlagak dengan status anda.

Ps: Perlu ada di HoSHAS untuk beberapa minggu lagi.

7 responses to “Sebulan yang sibuk di HoSHAS Temerloh

  1. Sarah February 1, 2010 at 6:44 pm

    Salam Firdee. Aishh… Tak aci betul dia ni. Dia nampak orang. Tapi taknak tegur. Ni yang tambah geram ni. Huhu. Lain kali sila jangan takut nak tegur. Memang saya tengah busy tapi takde la sampai tak sempat nak bertegur sapa. Hehe. p/s: Mana janji nak ngeteh dulu? =p

  2. firdee February 1, 2010 at 7:40 pm

    @Sarah, salam kembali…bukan xnak tegur tp mcm segan le lak nak kaco time sarah tgh kije…dah le ramai dokter2 lain…huhuhu…last sekali saya terserempak ngan sarah kat wad mana ntah x ingat…time tu sarah berbaju hitam sambil sandang beg (mcm dh nak balik je/ baru sampai)…sebernarnya setiap kali terserempak sarah memang pandang saya sekejap :hihi:ps: bak sini nombor henset dulu…baru leh calling2 bila nak ajak ngeteh :sip: :sikut:

  3. sakakun February 2, 2010 at 11:45 pm

    bro..rndu nk p hospital temerloh~~hehehebest keje ngan korg~~de mase aku dtg lgsdh xdpt rse ikan patin msak tempoyak~dgr kate kt temerloh femes hihihibro,kim slm kt doc2 kt c2..ckp kt diorg aku slh seorg pemasang pc kt hospital temrloh tue~ heeekim slm kt faizal,amir,lokman n spe je la yg de kt c2 hehehe xlpe rkn seperjuangan hahaha nazz terjah,firdaus n bro jengka~~~:sip:2 mggu kt sne…………………..byk pengalamn yg aku dpt.-= Terkini di blog sakakun: Facebook oH Facebook….. =-.

  4. firdee February 3, 2010 at 4:18 pm

    @x-po, huhuhu…memang bila praktikal kita akan sentiasa dibuli…kena sabo ^^

  5. firdee February 3, 2010 at 4:19 pm

    @sakakun, team ko n apis pon bagus…harap ada rezki leh keje sama lagi ^^

  6. Sarah February 4, 2010 at 7:43 pm

    @firdee, Serius saya memang tak cam. Mintak maaf banyak2 ye. Tapi saya rasa saya cam yang namanya Firdaus tu. Sebab dia yang pasang PC kat K14 dulu yang betul2 dekat dengan kaunter tengah tu. Waktu tu saya terfikir la jugak, ni mesti antara team awak jugak ni. Fon number? Sila la pandai2 belek di FB saya. Huhuhu. Maghrib Maghrib!.-= Terkini di blog Sarah: Tulang Belulang =-.

  7. firdee February 6, 2010 at 7:57 pm

    @Sarah, xpe ^^…memang firdaus tu budak team sy…owh…kalau no phone di fb sarah tu sy dah simpan lama dh…cuma xpasti sama ada no benaran atau no saje2 letak…heee ^^…nnt kalo ada rezki kita ngopi eh :kembik2::hihi:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: