firdees

dulu Firdee.Net

Kucing Baru Lagi Si Olen

Dah lama saya nak tangkap gambar Si Olen ni tapi baru hari ini dapat peluang walaupun dah sebulan ambil dia dari pasar pagi Temerloh. Memang sudah lama saya menginginkan kucing berwarna oren ala-ala Fifi si kucing Friskies ni tapi susah pula nak mencarinya di dalam Temerloh ni. Kali ini memang rezeki saya nak dapat kucing ni dan semestinya saya dan famili sangat seronok. Lagi seronok bila melihat dalam masa sebulan ini badan Si Olen sudah semakin berisi jika hendak dibandingkan masa mula-mula saya ambil dulu. Dia pun semakin manja dan kiut sekarang.

3 responses to “Kucing Baru Lagi Si Olen

  1. Sue March 25, 2009 at 8:25 pm

    Seleranya dia makan…Alhamdulilah…dapatjugak apa yang diinginkan.Sue pulak teringin nakbela kucing Persian, tapibelum kesampaian. Nak beliharga mahal. Insha'Allahada je rezeki Sue nanti.Ada usaha pasti berjaya…

  2. enol March 31, 2009 at 9:20 am

    salam bang idus,just a piece of advice as precaution regarding ur new acquired pet ni(sbb baru jek belajar microb)..huhu..kalo bleh bawak la g vet check if kucing tu bebas from any infection or ade kutu or ape2 jek la yg xsepatutnya ade sbb kucing tu kucing terbiar sblm ni kn?k bro..take care!

  3. firdee March 31, 2009 at 7:22 pm

    @enol, mmg kucin ni semua banyak kutu…mana yg dok dlm umah je tak bercampur kucin liar ok le…memang ada bawak ke vet…nway…thnx for advice =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: