firdees

dulu Firdee.Net

Rujuk Arah Kiblat Kawasan Anda Tanpa Menggunakan Kompas

Sedang melompat-lompat di dunia maya hari ini terjumpa satu laman yang menyediakan perkhidmatan bagi menentukan arah kiblat tanpa menggukana kompas. Kebiasaannya kita akan membawa kompas penunjuk arah kiblat kemana-mana saja destinasi baru yang kita pergi tetapi sekarang dengan adanya laman Qibla Locator ini kita hanya perlu online internet dan masukkan nama tempat di mana kita berada dan ia akan mencari arah kiblat dengan bantuan Google Maps. Saya dah cuba sendiri dan memang arahnya sama dengan arah kiblat yang saya ikut sekarang.

6 responses to “Rujuk Arah Kiblat Kawasan Anda Tanpa Menggunakan Kompas

  1. Bat February 20, 2009 at 9:04 pm

    alamak, kenapa bila aku cuba, kiblat dia macam lari 180 darjah?Aku dah check dengan masjid terdekat dengan rumah aku, pun lari gak.

  2. firdee February 20, 2009 at 10:39 pm

    @Bat, eh…ye ke?…saya try kat tempat lain yg saya pernah gi semua ok…saya pon x pasti…

  3. firdee February 20, 2009 at 10:44 pm

    @Bat, ke ko tengok terbalik eh bat?…masjid kat temerloh ni saya tgk semua ok…

  4. firdee February 21, 2009 at 7:32 am

    @Merah&hitaM, sama²…info yg bagus mmg harus dikongsi😀 …rugi kalo SK hilang…banyak ilmu tu…

  5. Bat February 23, 2009 at 12:07 am

    @firdee, rupanya aku yang silap tengok =DTerbalik rupanya pemerhatian aku, huhu..Tenkiu Firdee. =)

  6. firdee February 23, 2009 at 12:29 am

    @Bat, wokeh…no hal…huhuhu🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: